Одштампајте ову страницу

СВЕТА ТРИ ЈЕРАРХА У СТАРОЈ ЦРКВИ КРАГУЈЕВАЧКОЈ

СВЕТА ТРИ ЈЕРАРХА У СТАРОЈ ЦРКВИ КРАГУЈЕВАЧКОЈНа велики хришћански празник Света Три Јерарха Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у Старој Цркви у Крагујевцу.

Владики су саслуживали старешина Старе Цркве протојереј Милић Марковић, архијерејски намесник лепенички протојереј ставрофор Саво Арсенијевић, протонамесник Милан Благојевић и пензионисани свештеник протојереј ставрофор Драгослав Степковић.

После прочитаног Јеванђеља Владика Јован се пригодном беседом обратио верном народу. Владика је упечатљиво и надахнуто говорио о лику и делу Св. Василија Великог, Григорија Богослова и Јована Златоуста који су својом личном вером, личним примером, усменом и писаном речју много учинили за хришћанску ортодоксију.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована

У току литургије за певницом су певали матуранти крагујевачке Богословије Свети Јован Златоусти. Након причешћа великог броја верних и одслужене Божанствене Литургије, Епископ шумадијски се у топлом и братском разговору са свештенством храма, упознао са животом и радом ове црквене општине.


ђакон Мирослав Василијевић