ПРАЗНИК РОЂЕЊА ХРИСТОВОГ - СТАРА ЦРКВА У КРАГУЈEВЦУ

ПРАЗНИК РОЂЕЊА ХРИСТОВОГ - СТАРА ЦРКВА У КРАГУЈEВЦУ Христово рођење по телу као и празници који му претходе, са великом радошћу прослављени су у Старој Цркви. Светом Литургијом на Бадњи дан отпочело је празновање Христовог Рођења. У вечерњим часовима одслужено је велико повечерје са свечаним празничним јутерњем. Част да унесе бадњак припала је као и ранијих година градоначелнику града Крагујевца господину Верољубу Стевановићу заједно са Вукмиром Миленковићем и Љубишом Маринковићем. Градоначелник је пожелео свештенству и народу пуно љубави, слоге, мира и добре воље којима зрачи лик витлејемског Богодетета.

Верни народ са својим свештеницима отишао је у Саборни храм и учествовао у заједничкој молитви и паљењу бадњака које је предводио Епископ шумадијски господин Јован.

Сутрадан на Светој Литургији у Старој Цркви сабрало се мноштво верног народа да се најприсније сједини са Господом Христом окушајући од Његовог Тела и Крви, са вером да Светлост Рождества остаје са нама у векове. Божићну посланицу Патријарха Павла која нас поучава да Витлејемска звезда свагда стоји и светли над светом, прочитао је ђакон Мирослав Василијевић.

После Свете Литургије верници су једни другима честитали овај велики празник са жељом да у нама и међу нама, у породици и друштву завлада толико потребни ''мир и добра воља'' који се наглашавају у анђелској химни над витлејемском пећином у ноћи првог Божића.