Одштампајте ову страницу

ПРЕДПРАЗНИЧНА ЛИТУРГИЈСКА САБРАЊА У ХРАМУ СВ. САВЕ И СВ. ПЕТКЕ У КРАГУЈЕВЦУ

ПРЕДПРАЗНИЧНА ЛИТУРГИЈСКА САБРАЊА У ХРАМУ СВ. САВЕ И СВ. ПЕТКЕ У КРАГУЈЕВЦУПериод од Сабора архангела Михаила па све до ових дана када очекујемо празник Рођења Богомладенца у храму Свете Петке у крагујевачком насељу Виногради су били испуњени и обележени скоро свакодневним архијерејским Службама.

Разлог зашто Његово Преосвштенство скоро свакога дана служи и посећује ову новоизграђену Цркву и њене вернике јесте умало свакодневно мироточење свих икона на иконостасу ове Цркве.

Молитвена атмосфера, свакодневне и надахнуте беседе нашег Владике Јована, причасници, као и мироточење које се некада одвија на очиглед свих присутних, чине да ови дани и месеци постану незаборавни за верне Крагујевчане.

У исто време, само 1 km даље, у насељу Аеродром, у Цркви Св. Саве обележава се петогодишњица сличног Чуда и Знамења, када се десило мироточење на Часном Крсту у овим данима пред Божић.

Као и сваке године, Наш Владика Јован је и ове године неколико пута служио Свету Архијерејску Литургију у овоме Храму, када је са народом и свештенством овога Храма, одржао литургијско и богослужбено сећање на овај догађај од пре 5 година.

Прелепи увод пред наступајући Празник Рођења Богомладенца за Крагујевчане, а посебно за вернике ова два храма.

 

Дејан Ђорђевић, јереј