ПРИЗИВ СВЕТОГ ДУХА У АЗАЊИ

ПРИЗИВ СВЕТОГ ДУХА У АЗАЊИ

У уторак 6. септембра 2022. године, када наша Црква молитвено прославља Светог свештеномученика Евтихија, и Свету мученицу Сиру, служен је молебан на почетку школске године у храму Светих мученика и бесребреника Козме и Дамјана у Азањи, а одмах сутрадан и у храму Светог Јована Богослова у Влашком Долу за све ученике Основне школе “Радомир Лазић” из Азање и из Влашког Дола.

Молебан у Азањи су служили протојереј Драгиша Јелић и јереј Страхиња Савковић, а у Влашком Долу протојереј Миле Миловановић.

Помолили смо се да нам Дух Свети да духовне снаге и умне висине како би на најбољи начин савладали градиво које нам се предаје и били бољи у сваком погледу и смислу него што смо били прошле године. Такође смо се помоли да нас Дух Свети укрепи и оснажи нашу веру и вољу, да нам сваки труд пред Господом буде примљен, да нам да мудрост и разборитост као што је то некада дао Давиду и Соломону и да школска година буде успешна и благословена.

Свештеници су нам се обратили пригодним беседама, а поруку коју су нам послали је била да без Бога не можемо ништа чинити, да је живот са Богом лепши и лакши и да има смисла, и да једни без других не можемо, а најбољи пример за то нам је дао Свети Сава који је градио и Цркве и школе, и да треба да будемо упућени једни на друге.

Након свечаног молебствија свештеници су нас благословили и покропили освећеном водом. Озарени Духом Светим вратили смо се у школске клупе и наставили са редовним наставним активностима.

Ивица Стојковић, вероучитељ