Одштампајте ову страницу

ИЗЛОЖБА УЧЕНИЧКИХ РАДОВА У ЛАЗАРЕВЦУ

ИЗЛОЖБА УЧЕНИЧКИХ РАДОВА У ЛАЗАРЕВЦУ

У четвртак 17. фебруара 2022. године, у Центру за културу „Лазаревац“, у галерији „Савременици“, десету годину за редом, организована је „Изложба ученичких радова“, у организацији канцеларије за верску наставу колубарско-посавског намесништва.

Овај јубилеј крунисан је успешном и најобимнијом изложбом до сада, која се организује за ученике основних и средњих школа на територији нашег намесништва, у области ликовног и литерарног стваралаштва.

Ове године у области ликовног стваралаштва, за ученике старијих разреда основне школе и за средњешколце, тема је била нешто захтевнија: „Црквени орнамент“ и „Минијатура у калиграфији“. Ученици нижих разреда радили су тему по сопственом избору. Мноштво радова који су упркос захтевности теме стигли на нашу адресу, само су још једном посведочили велику љубав ученика према предмету верска настава, њиховом омиљеном предмету.

Огроман допринос у организовању изложбе посвећене поменутом конкурсу дали су вероучитељи колубарско-посавског намесништва, који су у току првог полугодишта организовали ликовно-литерарни наградни конкурс у својим матичним школама и заједно са наставницима српског језика и ликовног васпитања постарали се за квалитет овогодишње поставке. Отварању изложбе, као и сваке године, претходио је пригодан културно-уметнички програм. Награђени ученици добили су награде примерене уложеном труду. Поклоне награђеним ученицима доделили су: ђакон Никола Урошевић, дугогодишњи вероучитељ у колубарско-посавском намесништву, који се окупљенима обратио пригодном беседом и протонамесник Влада Димитријевић, координатор за верску наставу. И овог пута је мноштво посетилаца, присуство медија и масовно учешће ученика на изложби посведочило велику заинтересованост за наградни конкурс.