УПОКОЈИО СЕ У ГОСПОДУ ПРОТОЈЕРЕЈ СВЕТИСЛАВ РАДОСАВЉЕВИЋ, ПАРОХ МИЛОШЕВСКИ

УПОКОЈИО СЕ У ГОСПОДУ ПРОТОЈЕРЕЈ СВЕТИСЛАВ РАДОСАВЉЕВИЋ, ПАРОХ МИЛОШЕВСКИ

У петак, 12. новембра 2021. упокојио се у Господу, наш брат у Христу, протојереј Светислав Радосављевић, парох милошевски.

Протојереј Светислав Радосављевић рођен је 19. октобра 1960. године у Свилеуви, општина Коцељева, од оца Живојина Радосављевића и мајке Живане.

Основну школу завршио у Коцељеви, а Богословију Света Три Јерарха у Манастиру Крки, као један од најбољих ученика у генерацији, 1980. године.

Након одслужења војног рока, Епископ шумадијски Сава га је рукоположио 1982. године. Постављен је на парохију јуришичку, на којој је службовао три године и три месеца, након чега прелази у Милошево, где је служио пуних 36 година.

Са народом из Милошева потпуно је обновио запустели храм, као и парохијски дом и салу, у којој је 1995. године организовао веронауку за децу.

Владика Сава га је одликовао чином протонамесника 1997. године, а Владика Јован чином протјереја 2004. године.

На Свете Враче, 14. новембра 2021. године, заупокојену Свету Литургију служили су помоћник архијерејског намесника беличког протојереј Александар Гајић, протојереј-ставрофор Славко Јоцић и ђакон Далибор Нићифоровић, док је опело служило 20 свештеника беличког и других намесништава шумадијске епархије уз присуство великог броја верника Милошева и околине.

Помоћник архијерејског намесника беличког протојереј Александар Гајић се у име свих опростио од покојног протојереја Светислава Радосављевића и између осталог рекао да је наш сабрат, протојереј Светислав, верно служио Господу и молио се за спасење свих који су му били поверени. Данас је дан када ми треба да му узвратимо и помолимо се за њега. Ова порта је слика и прилика његовог службовања, јер је лепо уређена. Такву је оставио свом селу, да га по лепом и добром помињу и памте. „Молимо се Господу да му подари рајско насеље и да се заједно сви радујемо, када буде дошло време поновног сусрета са нашим драгим оцем Светом“.

Беседа протојереја Александра Гајића на опелу протојереја Светислава Радосављевића

Иза себе је оставио супругу Биљану, двојицу синова, јереја Александра и Андрију и петоро унучади.

Са светима упокој Христе, душу слуге Твога, где нема болести ни жалости, ни уздисања, но где је живот бесконачни!