ПРОСЛАВА ХРАМОВНЕ СЛАВЕ СВЕТОГ ПРОРОКА ИЛИЈЕ У ГАРАШИМА

ПРОСЛАВА ХРАМОВНЕ СЛАВЕ СВЕТОГ ПРОРОКА ИЛИЈЕ У ГАРАШИМАДана 2. августа 2021. године, када наша Света Црква обележава Светог пророка Илију, верни народ парохије Јеловичке у Гарашима окупио се у храму Светог пророка Илије у Гарашима на прослави храмовне славе.

Служби је присуствовало мноштво верника, полазници КУД-а “Елекропорцелан”, који су својим наступом увеселили присутан народ и увеличали нашу свечаност, као и чланови Савеза Бораца града Аранђеловца, који су овом приликом положили венце на спомен чесму палим борцима прва два рата, у порти нашег храма.

Свету Литургију служили су протојереј-ставрофор Ранко Ђураш, протојереј Томислав Ранковић, протонамесник Стефан Франовић као и јереј Марко Петровић.

Службом је началствовао протојереј-ставрофор Ранко Ђураш а беседу је произнео јереј Марко Петровић, који је том приликом пожелео своме народу срећну храмовну славу речима да треба да посећују храм Божији у што веће броју да учествују у Богослужењима али и тиме чине своју душу храмом Божијим, да од Боговидца, Богоугодника Светог пророка Илије наследе оно најважније, а то су Вера и Молитва, пламена, која га је и вазнела целог на небо у огњеним кочијама, такође, подсетио је на чуда која је чинио св.пророк Илија, на величину његову и на то да је велика благодат Божија на нашем селу, будући да имамо таквог заштитника. Честитао је свима храмовну славу и пожелео доброшлицу свештеницима саслужитељима, свом верном народу као и драгим гостима из КУД-а "Елекропорцелан" из Аранђеловца и Савеза Бораца града Аранђеловца.

Светој Чаши је приступио велики број верника и мале дечице.

Након Свете Литургије кренуло се у Литијски опход око храма, положени су венци на спомен чесму палим борцима из првог и другог рата, а затим се приступило резању славског колача у част Св.прорка Илије, који су ове године спремили одборници Ц.О.будући да није било домаћина, и наступу КУД-а "Електропорцелана".

У наставку је јереј Марко Петровиућ позвао верни народ да приступи пригодној трпези љубави, такође организованој за ову прулику од стране одборника Ц.О. Јеловичке и верног народа парохије јеловичке.