Одштампајте ову страницу

ХРАМ У ОПАРИЋУ ПРОСЛАВИО СВОЈУ СЛАВУ

ХРАМ У ОПАРИЋУ ПРОСЛАВИО СВОЈУ СЛАВУДана 3. јуна 2021. године, када наша Света Црква прославља равноапостолне цареве Константина и Јелену, храм у Опарићу, срцу Левча и Шумадије, прославио је своју славу.

Светом Литургијом је началствовао јеромонах Петар (Драгојловић), игуман манастира Светог Архангела Гаврила (Пиносаве), уз саслужење архијерејског намесника левачког протојереја-ставрофора Милића Марковића, протојереја-ставрофора Животе Марковића, протојереја-ставрофора Драгослава Цветковића, јереја Срђана Ђорђевића и ђакона Радована Мићића.

На Литургији је одговарало сестринство манастира Прерадовац заједно са протојерејем Живомиром Газдићем и јерејем Александром Цветковићем.

По прочитаној перикопи из Светог Јеванђеља, окупљеном народу у опарићкој светињи, обратио се прота Милић Марковић. Овом приликом прота Милић је честитао славу и говорио о значају Kрста за нас православне хришћане.

Беседа протојереја-ставрофора Милића Марковића, Архијерејског намесника левачког

После прочитане заамвоне молитве, уследио је опход око храма и резање славских знамења, а затим и славки ручак који је ове године припремио колачар Милашин Брашић из Опарића.

Александар Цветковић, јереј