Одштампајте ову страницу

ПРЕНОС МОШТИЈУ СВЕТОГ НИКОЛЕ – ХРАМОВНА СЛАВА МАНАСТИРА НИКОЉЕ

ПРЕНОС МОШТИЈУ СВЕТОГ НИКОЛЕ – ХРАМОВНА СЛАВА МАНАСТИРА НИКОЉЕНа дан када се прославља Пренос моштију Светог Николаја мириликијског чудотворца, 22. маја 2021. године, у манастиру Никоље, свечано је прослављена храмовна слава.

Светом Литургијом началствовао је архијерејски намесник опленачки протојереј – ставрофор Миладин Михаиловић, уз саслужење протојереја – ставрофора Слободана Богојевића, протојереја Ненада Савића, протонамесника Бранимира Товиловића, протонамесника Дејана Динића и ђакона Стевана Илића.

Чтецирао је Милан Михаиловић. За дивно појање побринуо све хор “Опленац” на челу са диригентом госпођом Маријом Ракоњац.

У проповеди која је уследила након причешћа свештеник Дејан Динић подсетио је верни народ на врлински живот једног од најпрослављенијег светитеља Христовог. “Свети Никола је можда и најбољи пример како обичан човек може постати чудотворац, следујући Божије заповести и испуњавајући свој живот љубављу према Богу и људима”.

После заамвоне молитве свештеници и народ кренули су молитвени крсни ход око манастирког храма. Након тога уследило је сечење славског колача.

Као и сваке године настојатељица ове свете обитељи игуманија Евдокија заједно са својим сестринством припремила је у манастирској трпезарији славски ручак за сав богољубиви народ који се данас сабрао у манастиру.

Стеван Илић, ђакон