Одштампајте ову страницу

ПРОСЛАВА ХРАМОВНЕ СЛАВЕ У СЕПЦИМА

ПРОСЛАВА ХРАМОВНЕ СЛАВЕ У СЕПЦИМАУ суботу, 8. августа, када наша света Црква молитвено прославља Преподобно мученицу Параскеву – Петку и Светог Саву Трећег архиепископа српског, верни мештани села “Сепци” предвођени својим свештеницима опленачког намесништва, активно су учествовали у литургијском сабрању, у храму посвећеном преподобној мученици Параскеви – Петки.

Литургијским сабрањем началствовао је архијерејски намесник опленачки и в.д. архијерејског намесништва рачански протојереј-ставрофор Миладин Михаиловић уз саслужење пароха трнавског протојереја-ставрофора Слободана Богојевића, протојереја Ненада Савића и пароха винчанског протонамесника Ђорђа Радишића.

Након прочитаног јеванђелског зачала присутним верницима обратио се протонамесник Ђорђе Радишић, најпре честитавши храмовну славу, а потом и истакавши за пример свима присутнима живот ове велике светитељке и угоднице Господње коју данас прослављамо и којој се молимо као нашој заштитници и молитвеници пред Господом. Отац Ђорђе је том приликом на диван начин повезао и верницима објаснио везу између прочитаног Светог Јеванђеља и данашњег празника, као и то колика је заправо важност самих празника за оне који их са вером и радошћи дочекују.

Након Свете Литургије извршен је опход око храма, потом је пререзан славски колач, а за све присутне уприличена је трпеза љубави.

вероучитељ Бојан Миленовић