Патријарх српски Иринеј у Патерсону, Њу Џерзи

Патријарх српски Иринеј у Патерсону, Њу ЏерзиЊегова Светост Патријарх српски г. Иринеј посетио је 4. марта 2020. године српски православни храм Светог Јована Крститеља у Патерсону, Њу Џерзи.

Свјатјејшег Патријарха српског. г. Иринеја и Преосвећеног Епископа шумадијског г. Јована дочекао је Преосвећени Епископ источноамерички г. Иринеј са старешином храма, протојерејем Ђоканом Мајсторовићем, и многобројним народом.

Свету Литиргију пређеосвећених дарова служили су свештеници Епархије источноамеричке, док су за певницом појали српски студенти Световладимирске академије у Њујорку.

После свете Литургије присутнима се обратио патријарх Иринеј:

  • Нека су сретни и благословени дани који су пред нама! Да дочекамо велики и сверадосни празник Христовог Васкрсења и да се потрудимо да бољи изађемо из поста него што смо ушли у пост. Да покажемо плодове свог духовног и моралног постојања. Нека Господ благослови вашу децу! Доводите децу чешће у храмове. Боље да их Црква учи шта је живот и како да живе тај живот, него да их улица учи о животу. Желимо вам свако добро! Преносимо вам поздраве нашег народа и благослове наших светиња. Да вас Божји благослов и благослови светиња прати у вашем животу. Амин!

Овим је посета Његове Светости Патријарха Сједињеним Америчким Државама и Епархији источниамеричкој окончана.

Протођакон Дамјан Божић

Извор: званична интернет презентација СПЦ-а