У ХРАМУ РОЂЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У ТОПОЛИ СЛУЖЕНА СВЕТА ЛИТУРГИЈА И МОЛЕБАН ЗА ПРЕСТАНАК ТЕРОРА НАД ЦРКВОМ БОЖИЈОМ У ЦРНОЈ ГОРИ

У ХРАМУ РОЂЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У ТОПОЛИ СЛУЖЕНА СВЕТА ЛИТУРГИЈА И МОЛЕБАН ЗА ПРЕСТАНАК ТЕРОРА НАД ЦРКВОМ БОЖИЈОМ У ЦРНОЈ ГОРИСа благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Господина Јована у Тополи је 5. јануара 2020. године, на дан када прослављамо 10 мученика Критских и Светог Наума Охридског, служена Света Литургија и Молебан поводом немилих догађаја у Републици Црној Гори.

Литургијским сабрањем началствовао је архијерејски намесник опленачки протојереј – ставрофор Миладин Михаиловић уз саслужење протојереја – ставрофора Радомана Бубање, протојереја Драгослава Богдановића и Ненада Савића, протонамесник а Александара Петровића и ђакона Стевана Илића.

Након заамвоне молитве старешина храма протонамесник Остоја Пешић прочитао је званично саопштење за јавност са ванредне седнице коју су одржали чланови Светог Синода СПЦ заједно са браћом архијерејима који имају јурисдикцију у Црној Гори, а поводом проблема који је изазвало доношење спорног Закона о слободи вероисповедања. Молебан је служио протонамесник Александар Петровић уз саслужење ђакона Стевана Илића. Молитвено учешће на Светој Литургији и Молебану поред честитог народа Тополе узели су и принц Михаило Карађорђевић са својом супругом Љубицом и директор Задужбине “Краљ Петар I” господин Драган Рељић.

Стеван Илић, ђакон