Одштампајте ову страницу

ПРЕДСТАВА “БОЖИЋНИ ОБИЧАЈИ” ИЗВЕДЕНА У ИЛИЋЕВУ

ПРЕДСТАВА “БОЖИЋНИ ОБИЧАЈИ” ИЗВЕДЕНА У ИЛИЋЕВУПериод у коме ишчекујемо најрадоснији хришћански празник - Рођење Богомладенца Исуса Христа, право је време да се подсетимо обичаја који красе овај диван празник.

С тим у вези, у понедељак, 23. децембра 2019. године, ученици IV разреда издвојеног одељења ОШ “Милутин и Драгиња Тодоровић” у Илићеву извели су за своје млађе другаре и њихове родитеље представу под називом “Божићни обичаји”.

Поздравним говором присутнима се обратила учитељица Ивана Мићаковић, а у наставку је вероучитељ Урош Костић говорио о значају доласка Сина Божијег у овај свет, као и о нашој дужности да у што бољој атмосфери - атмосфери љубави, мира и слоге, дочекамо и прославимо предстојећи Божић најпре у храмовима, а потом и у нашим домовима.

Током драмског дела програма ученици су на основу библијских сведочанстава представили догађај рођења Богомладенца Христа у Витлејемској пећини, затим поклоњење мудраца са истока, да би у наставку говорили здравице, ломили чесницу, симболично џарали у ватру и отпевали две познате нумере - “Божић, Божић, благи дан” и “Христов рођендан”.

вероучитељ ђакон Урош Костић