Одштампајте ову страницу

СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У ЂУРИСЕЛУ

СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У ЂУРИСЕЛУУ недељу, 24. новембра 2019. године, када наша Црква слави светог мученика Мину и светог краља Стефана Дечанског, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован посетио је парохију ђуриселско-драгобраћку и том приликом служио свету архијерејску Литургију у храму Вазнесења Господњег у Ђуриселу.

Епископу су саслуживали: архијерејски намесник крагујевачки протојереј-ставрофор мр Рајко Стефановић, протојереј-ставрофор Синиша Марковић, парох становљански, протонамесник Александар Јовановић, парох сушички, јереј Ненад Милојевић, парох други грошнички и протођакон Иван Гашић.

Током Литургије појали “Србски православни појци” из Београда.

Храм Вазнесења Господњег био је мали да прими сав верни народ и децу који су дошли да приме благослов свога архипастира. Владика је у својој беседи истакао да само лењ и празан човек може да буде опседнут злим силама које тада могу да му науде, као у прочитаној јеванђелској причи о гадаринском бесомученику. “Човек који је испуњен Духом Светим и врлинама хришћанским, заштићен је од напада нечистих сила и оне се не смеју у њега настанити јер и оне препознају Господа и моле Га да их не прогони”, истакао је Епископ Јован.

Након причешћа верног народа и деце, а по завршетку свете Литургије, Владика је благословио наставак фрескописања светог храма давши распоред икона, а затим је обишао и благословио наставак радова на црквенопарохијском дому. Верујем да је данас свака благочестива душа била нахрањена и напојена у духовном смислу посетом нашег Архијереја и Његовим молитвама за спасење наше.

Беседа Епископа шумадијског Г. Јована

Слава Господу, Пресветој Богородици и Његовим светим угодницима које данас прослависмо у пуноћи сабрања, вере и љубави.

парох ђуриселско-драгобраћки протојереј Милан Живановић