ЕПИСКОП ЈОВАН СЛУЖИО СВЕТУ АРХИЈЕРЕЈСКУ ЛИТУРГИЈУ У БРЕСНИЦИ

ЕПИСКОП ЈОВАН СЛУЖИО СВЕТУ АРХИЈЕРЕЈСКУ ЛИТУРГИЈУ У БРЕСНИЦИУ крагујевачком насељу Бресница, у цркви Светог Јоаникија Девичког, Његово Преосвештентсво Епископ шумадијски Господин Јован служио је свету архијерејску Литургију у среду, 20. новембра текуће године, на дан Светих мученика у Мелитини и преподоног Лазара.

Његовом Преосвештенству су саслуживали свештеници Саша Антонијевић и Милош Ђурић, као и протођакон Иван Гашић. И ове среде појала је сва црква испуњена боготражитељима.

У току свете Литургије, Владика је беседио о плодовима Духа Светога које је набрајао свети апостол Павле, и о томе да над онима који имају те плодове “нема закона”. Апостол Павле је на првом месту поставио врлину љубави, врлину свезе, врлину која не суди. Владика је говорио о Божијој љубави према човеку, јер се Бог саможртвовао за све нас. “Човек је позван да пребива у тој љубави, избегавајући суђење, ако ходи Духом Светим. Самим тим ходом, човеку ће бити све лакше. А то ходање Духом Светим је саможтрвена љубав, којом човек сведочи Бога. Притом, зна се да се Бог жртвовао за човека, да би човек постао Бог по благодати”, истакао је Епископ Јован у бресничком храму.

Беседа Епископа шумадијског Г. Јована