СВЕТИ ВРАЧЕВИ ПРОСЛАВЉЕНИ У КЛИНИЧКОМ ЦЕНТРУ КРАГУЈЕВАЦ

СВЕТИ ВРАЧЕВИ ПРОСЛАВЉЕНИ У КЛИНИЧКОМ ЦЕНТРУ КРАГУЈЕВАЦ Лекарска слава - Свети Козма и Дамјан обележена је у четвртак, 14. новембра 2019. године, у Клиничком центру Крагујевац Светом архијерејском Литургијом, коју је служио Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован.

Литургија је служена у болничкој капели која је посвећена управо овим светитељима те је овим молитвеним сабрањем прослављена и њена слава.

У присуству директора Клиничког центра господина проф. др Предрага Саздановића и запослених у овој здравственој установи Епископ Јован свима је пожелео срећну славу:

“Нека Бог молитвама светих бесребреника Козме и Дамјана посети немоћи наше. Све што смо добили, добили смо за бадава, на дар, али Бог, браћо и сестре, кад види човеков труд у његовој вери, у његовом начину живота, онда Бог на тај дар његов даје и дар Божији, а куд ћете лепше и боље него кад осети човек да на оно што он мало узвраћа Богу да му Бог узвраћа стоструко више. Нека је срећан и Богом благословен данашњи дан”.

У наставку Литургије Владика је пресекао славски колач са овогодишњим домаћином г. др Ненадом Ђоковићем, ортопедом.

Беседа Епископа шумадијског Г. Јована у болничкој капели

Епископ је након болничке капеле молитвено посетио и запослене у Заводу за хитну медицинску помоћ где је такође пререзао славски колач подсетивши окупљене да су Свети Козма и Дамјан лечили не само лекарским вештинама, већ и вером.

Беседа Епископа шумадијског Г. Јована Заводу за хитну медицинску помоћ

У току дана Владика је посетио запослене и штићенике у Заводу за смештај одраслих лица “Мале пчелице” где је свима пожелео добро здравље скренувши пажњу колико је важно да се не угаси дух у човеку. Епископ је током ове посете преломио славски колач са др Владицом Станојевићем, директором завода.

Беседа Епископа шумадијског Г. Јована у Заводу за смештај одраслих лица Мале пчелице

Урош Костић, ђакон