СЛАВА ЦРКВЕ У СЕЛУ ДУБОКА

СЛАВА ЦРКВЕ У СЕЛУ ДУБОКА На празник Светог апостола Јакова, првог епископа јерусалимског, 5/23. новембра 2019. лета Господњег, мештани села Дубока и околине су прославили своју славу.

Старешина цркве протојереј Иван Јовановић, свештеници из беличког намесништва и парохијани овог храма принели су на светој Литургији бескрвну жртву Богу Оцу по благослову Преосвећеног Епископа шумадијског Господина Јована. Протојереј Иван Јовановић био је добар домаћин свима који су дошли да се Богу помоле у заједници окупљеној око цркве Светог апостола Јакова, брата Господњег.

Надахнуту беседу је произнео и началствовање службом је извршио помоћник архијерејског намесника беличког протојереј Александар Гајић. На почетку се извинио у име Његовог Преосвештенства, што из оправданих разлога није могао да дође и одслужи свету архијерејску Литургију, а затим је подсетио верни народ на значај овог празника, поготово за житеље овог села и да без обзира на ситуацију у којој се тренутно налазе, треба да буду пример својој деци, да покажу како се чува Црква и вера, јер духовне вредности не зависе од материјалног стања и да то увек имају на уму ако желе добро својој деци.

Након причешћа великог броја присутних верника уследила је свечана литија око цркве и резање славског колача. Том приликом се цела заједница помолила за овогодишње колачаре. Потом су у име Епископа уручене Архијерејске захвалнице господину Манојлу Милосављевићу, господину Стаменку Љубисављевићу, господину Слободану Томићу и господину Зорану Милорадовићу (сви из Дубоке), за несебичну помоћ и љубав показану у реновирању крова парохијског дома, као и уређењу порте и цркве.

Потом су сви позвани на Вечеру љубави у Дом за културу села Дубока.