Одштампајте ову страницу

ЧАС ВЕРСКЕ НАСТАВЕ КОД ЦРКВЕ БРВНАРЕ У БРАЈКОВЦУ ПОВОДОМ ДЕЧИЈЕ НЕДЕЉЕ

ЧАС ВЕРСКЕ НАСТАВЕ КОД ЦРКВЕ БРВНАРЕ У БРАЈКОВЦУ ПОВОДОМ ДЕЧИЈЕ НЕДЕЉЕУ уторак, 8. октобра 2019. године, ученици нижих разреда подручног одељења Основне школе “Михаило Младеновић Сеља” из Брајковца су заједно са својим учитељицама и вероучитељем били на излету до цркве брвнаре поводом Дечије недеље.

У оквиру часа верске наставе, ученици су имали прилике да чују нешто више о цркви брвнари и њеној историји, а у корелацији са предметима Свет око нас и Природа и друштво одржано је предавање о веома актуелним темама за данашње друштво, које су везане за вршњачко насиље и за заштиту животне средине. Оваква врста сарадње између предмета је омогућила ученицима да стекну ширу слику о значају међусобног уважавања и поштовања, и како треба свако од нас да се труди да на најбољи начин оствари Божију заповест о томе да бринемо о природи коју нам је Он даровао, као и да смо исто тако позвани да бринемо једни о другима.

Деца су кроз шетњу, обилазак цркве и предавање, у којем су активно учествовали, имали прилику да науче нешто ново, да се друже и да јачају међусобну повезаност и толеранцију.

вероучитељ Илија Цветковић