ХРАМОВНА СЛАВА У МЕЂУЛУЖЈУ

ХРАМОВНА СЛАВА У МЕЂУЛУЖЈУНа дан када наша света Црква молитвено прославља Свете и праведне Јоакима и Ану, 22. септембра 2019. године, прослављена је храмовна слава у Међулужју надомак Младеновца.

Свету Литургију служио је архијерејски намесник младеновачки протојереј-ставрофор Жељко Ивковић уз саслужење протојереја-ставрофора Драгољуба Ракића, Зорана Алексића, протојереја Владана Марића, Петра Лесковца и ђакона Небојше Поповића.

Обративши се мноштву верног народа који се окупио у свом храму, отац Зоран Алексић је пожелео срећну славу и подсетио све на значај и живот светих и праведних Јоакима и Ане који су кроз послушност и смиреност постали родитељи у позним годинама. Пресвета Богородица је кроз смирење, послушност и прихватање промисли Божје постала благословена међу женама, храм Духа Светога, олтар Бога Живога, кивот светиње Божје, слава људског рода, похвала рода женског, источник девства и чистоте-то беше Богом дарована ћерка Јоакима и Ане.

На крају свете Литургије извршен је чин освећења кољива и ломљење славског колача, испред црквене општине међулушке домаћин је био њен председнин господин Милисав Петковић.

У име Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Г.Господина Јована, архијерејски намесник младеновачки отац Жељко уручио је архијерејске грамате и захвалнице људима који својом марљивошћу помажу своју светињу.

На крају свете Литургије уследила је трпеза љубави коју су припремили свештеници уз несебичну помоћ црквеног одбора.

свештеник Милутин Гашевић