ЧАС ДУХОВНОСТИ ОДРЖАН У ОШ “ТРЕЋИ КРАГУЈЕВАЧКИ БАТАЉОН”

ЧАС ДУХОВНОСТИ ОДРЖАН У ОШ “ТРЕЋИ КРАГУЈЕВАЧКИ БАТАЉОН” У уторак, 17. септембра 2019. године, у ОШ “Трећи Крагујевачки батаљон” одржан је час духовности поводом десетих Госпојинских свечаности.

Овогодишња тема “Свети Сава и Српска Црква у наручју Пресвете Богородице” надахнула је све који су учествовали у реализацији овог часа да он буде управо тако припремљен.

Деца су са наставницима, учитељима, директором школе и представником школске управе дочекали преосвећеног епископа Јована у шпалиру, а потом ушли у салу која је посебно уређена за ову прилику. У приредби, као и у уводном делу, који је прочитао вероучитељ, највећим делом овај час је био посвећен икони Пресвете Богородице Тројеручице, коју је Свети Сава донео из манастира Светог Саве Освећеног 1217. године, a која нас чува и штити већ више од осам векова.

У приредби су учествовали ученици осмог и петог разреда, који су радили са наставницом српског језика и књижевности Јасмином Поповић, као и школски хор под вођством наставнице музичке културе Лидије Пљакић Јоцић.

“И нека нас од свих недаћа и мука Пресвета избави твоја трећа рука”.

ђакон Немања Стојковић