ПРОСЛАВЉЕНА ХРАМОВНА СЛАВА У ЈУНКОВЦУ

ПРОСЛАВЉЕНА ХРАМОВНА СЛАВА У ЈУНКОВЦУВерни народ села Јунковца, чија је црква посвећена Сабору Српских Светитеља, прославио је 15. септембра 2019. године своју храмовну славу. Свету Литургију служио је архијерејски намесник опленачки протојереј – ставрофор Миладин Михаиловић. Саслуживали су: протонамесник Бранимир Товиловић, јереј Никола Симић и ђакон Стеван Илић. За певницом су појали свештеници Остоја Пешић и Обрад Видаковић.

После прочитаног одломка из Јеванђеља беседио је свештеник Никола Симић.

Након заамвоне молитве уследила је литија око светог храма и сечење славског колача. Трудом домаћина славе господина Србољуба Радојевића у сали Ловачког друштва уприличена је Трпеза љубави.

У поподневним часовима Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован у јунковачком храму, крстио је Игњата, сина парохијског свештеника јунковачког Обрада и његове супруге Милке Видаковић. На крају крштења, прикладном беседом епископ Јован поучио је окупљени народ. На свечаном ручку свима се обратио свештеник Обрад Видаковић који се том приликом захвалио Епископу Јовану што је својим молитвеним присуством увеличао овај радосни тренутак за све чланове његове породице и пријатеље. Такође се захвалио и свим присутним свештеницима и гостима, а посебно куму господину Слободану Стикићу из Париза. “Нека милостиви Бог узврати свима вама оно што је за вас корисно” између осталог рекао је свештеник Обрад.