Одштампајте ову страницу

ЧАС ДУХОВНОСТИ У НАТАЛИНЦИМА

ЧАС ДУХОВНОСТИ У НАТАЛИНЦИМАДана 11. септембра 2019. године, у оквиру Госпојинских свечаности и поводом празника Усековања главе светог Јована Претече и Крститеља, у ОШ “Милан Благојевић” у Наталинцима, одржан је Час духовности са темом “Свети Сава и Српска православна црква у наручју Пресвете Богородице”.

Час је одржан у дворани за културне манифестације поменуте школе. Кроз рад са децом, посебан допринос и печат јавноме часу дале су учитељице Драгана Илић и Милица Милованчевић и наставница српског језика и књижевности, госпођа Марија Мутавџић. Кроз похвалне песме Светоме Сави и разне химнографске садржине посвећене мати Божијој, као и данашњем празнику, као и импресивном представом “Вера, нада и љубав” која говори о значају вере, лепоти и дубини љубави и неугасивој нади у живот и светосавска народна предања, у самосталној режији, деца су на најлепши начин дочарала, повезаност Светога Саве и Пресвете Богомати кроз историју Српске православне цркве и нашег народа.

Својим присуством приредбу су увеличали и директорка школе, госпођа Зорица Срећковић, господин начелник школске управе министарства просвете у Крагујевцу Горан Јоксимовић, архијерејски намесник опленачки протојереј - ставрофор Миладин Михаиловић, протонамесници Дејан Динић и Бранимир Товиловић, као и многе колеге и други уважени и драги гости.

По завршетку приредбе, гости су уживали у послужењу које је припремила школска установа “Милан Благојевић”.

вероучитељ Марко Петровић