ЈАВНИ ЧАС ДУХОВНОСТИ У ОСНОВНОЈ ШКОЛИ “СВЕТИ САВА” У КИЈЕВУ

ЈАВНИ ЧАС ДУХОВНОСТИ У ОСНОВНОЈ ШКОЛИ “СВЕТИ САВА” У КИЈЕВУУ оквиру X Госпојинских свечаности у Епархији шумадијској 10. септембра 2019. године у Основној школи “Свети Сава” у Кијеву одржан је Јавни час духовности на тему “Свети Сава и Српска православна црква у наручју Пресвете Богородице”.

Час духовности одржан је у порти храма Свете Тројице у Кијеву уз присуство великог броја људи. Јавном часу присуствовали су директорка Основне школе “Свети Сава” др Снежана Ђорђевић, протојереји Срећко Зечевић и Дејан Лукић, протојереј Веселин Селенић, протојереј – ставрофор Раде Петровић, јереј Александар Ђорђевић као и велики број запослених у Основној школи “Свети Сава” у Баточини и издвојеним одељењима, уз присуство мештана Кијева и околине. Приређен је програм који су ученици са пуно љубави и пожртвовања спремали за овај дан. Посебан допринос програму дале су наставнице српског језика и грађанског васпитања: гђа Биљана Мрдаковић, гђа Славка Морача, гђица Марија Милојевић, уз неизоставне учитељице: гђе Светлане Милојевић и Данице Вучковић.

Леп и сунчан дан, дечији програм, учинили су да овај час духовности надахне и подстакне све окупљене вернике на даљи рад и усавршавање у хришћанским врлинама.

Сабрање је настављено пригодном трпезом љубави која је припремљена од стране вредних руку мештана села Кијева.

вероучитељ Немања Кнежевић