МЛАДЕНОВАЧКА ЦРКВА ОРГАНИЗОВАЛА ХОДОЧАШЋЕ ЗА 155 ВЕРНИКА

МЛАДЕНОВАЧКА ЦРКВА ОРГАНИЗОВАЛА ХОДОЧАШЋЕ ЗА 155 ВЕРНИКАБратство младеновачког храма Успења Пресвете Богородице, са благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Г. Јована, већ пету годину организује ходочашће на Острог. Ове године поред поклоњења Светињама Црне Горе, верници су обишли и најзначанија места крсно-васкрсне Херцеговине, као и Епархије милешевске. Младеновачки ходочасници били су предвођени протојерејем Слободаном Кеџићем, јерејем Ненадом Марковићем и ђаконом Небојшом Поповићем.

У петак 6. септембра 2019. године, када наша Света Црква прославља и празнује Светог свештеномученика Евтихија и Свету мученицу Сару, у вечерњим часовима три аутобуса са 155 поклоника из Младеновца кренула су пут Црне Горе. Верни народ најпре је обишао Херцеговину где су посећени манастир Тврдош, требињска Грачаница и сам град Требиње. Пут је настављен ка Боки Которској у којој су ходочасници обишли манастир Савину. Након православне Боке кренуло се ка манастиру Острог, где су верници после вишечасовног стајања у километарском реду успели да се помоле испред кивота Светог Василија Острошког. У манастиру Острог су и преноћили.

У недељу, у раним јутарњим часовима, младеновачки верници су кренули ка манастиру Морача у којем су учествовали на Евхаристијском сабрању и причестили се, а након тога се поклонили моштима Светог мученика Харалампија. Пут је настављен ка Куманици и Милешеви, манастирима које су ходочасници последње посетили на овом изузетном путовању и који су својом лепотом и духовношћу оставили снажан утисак на верни народ Младеновца.

Духовно окрепљени младеновачки верници су се испуњени јеванђељском радошћу вратили у свој град у недељу у вечерњим часовима.

јереј Марко Јефтић