Одштампајте ову страницу

ХРАМОВНА СЛАВА ПРЕПОДОБОГ РОМАНА СВЕЧАНО ПРОСЛАВЉЕН У РЕКОВЦУ

ХРАМОВНА СЛАВА ПРЕПОДОБОГ РОМАНА СВЕЧАНО ПРОСЛАВЉЕН У РЕКОВЦУХрам Преподобног Романа у Рековцу свечано је прославио своју славу. Велики број свештенства, монаштва и народа Божијег се окупило 29. августа 2019. године да заблагодари Богу и свом заштитнику Преподобном Роману.

Светом Литургијом је началствовао протојереј – ставрофор Живота Марковић уз саслужење свештеника: Милана Благојевића, Петра Видаковића, Сретка Петковића и Слободана Савковића.

Певницу су чинили садашњи и бивши свештеници левачког намесништва, свештеници: Живомир Газдић, Горан Стојановић, Ненад Милојевић и Горан Јовановић, који су заједно са великиим бројем присутног народа који је узео активног учешћа у богослужењу својим појањем учинили ово литургијско сабрање заиста свечаним.

Обраћајући се присутном народу свештеник Сретко Петковић је истако величину Светог Романа упућујући народ да му се стално обраћа и моли за заступништо пред престолом Творца, Такође је у својој беседи позвао народ да својим прилозима помогне да се заврши започети живопис у храму истакавши да је храм потпуно зaвршен када буде живописан.

На крају Свете Литургије велики број деце и присутног народа се причестио, након чега су сви узели учешће у храмовној литији носећи иконе, и узносећи молитве своме заштитнику.

Након резања славског колача уследио је културно уметнички програм КУД “Левач” из Рековца.

Ово заиста радосно и богоугодно сабрање се завршило послужењем за све присутне у порти храма које је припремио Црквени одбор на челу са својим свештеницима: старешином храма протојерејем Драгославом Петровићем и јерејем Борисом Милосављевићем и са колачарем Божидаром Николићем и његовом породицом.

Јереј Борис Милосављевић