СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У ХРАМУ РОЂЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У ДОЊИМ КОМАРИЦАМА

СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У ХРАМУ РОЂЕЊА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У ДОЊИМ КОМАРИЦАМА

У суботу, 10. августа 2019. године, када Црква Божја молитвено прославља Свете апостоле и ђаконе Никанора, Прохора, Тимона и Пармена, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је Свету архијерејску Литургију у храму Рођења Пресвете Богородице у Доњим Комарицама.

Епископу су саслуживали протојереј-ставрофор Милић Марковић, старешина храма протојереј Младенко Голић, протојереј Далибор Сентић, протојереј Александар Радосављевић и протођакон Иван Гашић.

Својим појањем Литургију су улепшали чланови певачког друштва “Србски православни појци” из Београда.

По прочитаном Јеванђељу, Владика Јован је подсетио да смо на крштењу сви примили анђела Божијег, који је наш верни пратилац у животу. Међутим, поред анђела чувара, потребно је да се подсетимо и гробова наших славних предака, који се често запуштају и као такви пропадају. Да не бисмо дошли до тога, потребно је да изађемо из духовне умртвљености и кренемо путем спасења. Човек који не брине о себи, врло лако заборави да брине и о својим ближњима, а на тај начин омета и њихов хришћански пут спасења, опомиње Епископ.

Беседа Епископа шумадијског Г. Јована

По окончању Свете Литургије, Црквена општина Доњокомаричка је на челу са својим свештеником Младенком Голићем припремила трпезу љубави, на којој је настављена молитва и благодарење.