СЛАВА ЦРКВЕ У КОРИЋАНИМА

СЛАВА ЦРКВЕ У КОРИЋАНИМАУ недељу, 16. јуна 2019. године, на празник Силаска Светог Духа на апостоле, Црквена општина корићанска је прославила своју храмовну славу. Свету Литургију су служили свештеници овог храма: старешина храма протојереј-ставрофор Милорад Тимотијевић и протонамесник Дејан Марјановић, док су за певницом били теолози и вероучитељи ове парохије.

Отац Дејан је у беседи нагласио да је врло важно пазити и неговати богомдану светост живота, јер искушења данашњег времена утичу да се она често изгуби. Такође, опоменуо је да су верници изложени прогонима, подсетивши на Господњи пример страдања и његове речи: Ако мене гонише и вас ће гонити (Јован 15, 20). Такође, он се захвалио овогодишњем свечару Вуку Опанчини и његовој породици на несебичној помоћи приликом прославе храмовне славе, али и свима који својим прилозима улепшавају овај храм.

При крају Литургије, у храму је одслужено вечерње Педесетнице на којем је благосиљана трава, од које су верници исплели венце. По окончању вечерње службе, уследила је велика славска литија, након које је пререзан славски колач. Према већ устаљеној традицији, овогодишњи свечар Вуко са својим домом је припремио послужење у порти храма, тако да је велики број окупљених парохијана, уз учешће на Светој Литургији, имало прилике и да на овај начин учествују у прослави храма.