КВИЗ ПОД НАЗИВОМ “ПУТ, ИСТИНА И ЖИВОТ” ОДРЖАН У БЕЉАНИЧКОМ НАМЕСНИШТВУ

КВИЗ ПОД НАЗИВОМ “ПУТ, ИСТИНА И ЖИВОТ” ОДРЖАН У БЕЉАНИЧКОМ НАМЕСНИШТВУУ суботу четврте недеље по Васкрсу (недеља Раслабљеног) дана 25. маја текуће 2019. године, одржан је квиз под називом “Пут, Истина и Живот” за ученике старијих разреда основних школа, на територији бељаничког намесништва Богом нам чуване Епархије шумадијске. Домаћин овог, већ традиционалног, скупа била је као и прошле године ОШ “Павле Поповић” из Вранића на челу са директорком Јелом Стевановић, која нам је својом великом љубављу, пожртвовањем и гостољубивошћу праве мајке обезбедила одличне услове за реализацију овог такмичења.

У квизу су, поред домаћина ОШ “Павле Поповић”, учествовале и ОШ “Вук Караџић” Степојевац, ОШ “Кнез Сима Марковић” Барајево и ОШ “Дражевац” из Дражевца са својим представницима и вероучитељима. Представници жирија су били: директорка ОШ “Дражевац” Гордана Вујачић, директорка ОШ “Павле Поповић” Јела Стевановић, свештеник Дарко Павловић и свештеник Огњен Козлина.

Квиз знања под називом “Пут, Истина и Живот” из верске наставе који је саставио вероучитељ Стефан Михаиловић водио је свештеник Игор Обрадовић а били су присутни и вероучитељи ђакон Зоран Станковић, госпођица Јована Живковић, господин Зоран Павловић и господин Николај Вуковић. После сат времена ватрене и наизглед изједначене борбе све четири школе, издвојили су се и освојили прво место ученици ОШ “Павле Поповић”, друго место освојила су деца из ОШ “Дражевац” а треће место са истим бројем бодова поделиле су ОШ “Вук Караџић” из Степојевца и ОШ “Кнез Сима Марковић” из Барајева. Заиста ученици свих школа показали су завидно знање и такмичарски дух и осветлали образ пре свега своје Цркве а потом и својих вероучитеља.

Након квиза и проглашења победника подељене су дипломе и награде за освојена места, а потом је уприличен ручак и послужење за ученике и присутне. Био је то незабораван дан у нашој школи и једно велико искуство за децу која похађају омиљени предмет верску наставу.

Вероучитељ Стефан Михаиловић