УЧЕНИЦИ ОШ “ДРАГИША МИХАИЛОВИЋ” УЧЕСТВОВАЛИ У ПРОЈЕКТУ “ГЛАДАН БЕЈАХ И НАХРАНИСТЕ МЕ”

УЧЕНИЦИ ОШ “ДРАГИША МИХАИЛОВИЋ” УЧЕСТВОВАЛИ У ПРОЈЕКТУ “ГЛАДАН БЕЈАХ И НАХРАНИСТЕ МЕ” Ученици основне школе “Драгиша Михаиловић” у Станову, у оквиру свог пројекта који је започет на часовима веронауке а реализован у парохијском храму, наставили су са својим човекољубивим промишљањем.

Део средстава који су сакупили од продаје крстића и бројаница, дали су пројекту “Гладан бејах и нахранисте ме” који је покренут у храму Светога Саве на Аеродрому.

Вероучитељица Оливера Станчић и наставница Јасмина Конатар побринули су се да деца дођу до храма. Међу ђацима је било и чланова новинарске секције школе у Станову. Ученици су на Велики Четвртак ове Страсне Недеље, обишли храм Светога Саве, где су их у име братства дочекали јереј Александар Мирковић и ђакон Александар Ђорђевић. Отац Александар им је објаснио историјат нашега храма и поједине детаље везане за храм, а касније у наставку посете обишли су Богословију Светога Јована Златоустог, која са нашим храмом сачињава једну неодвојиву целину. Ушавши у Богословију, ученици су прво обишли трпезарију, јер по древној традицији, после храма, у манастирима, долази трпезарија, где братство заједнички дели овоземаљски хлеб. Ђаци су посебно интересовање показали за живот богослова и за оно што они изучавају у богословији. Обишавши Богословију, ђацима су своју посету и хуманитарну акцију, завршили обиласком радија “Златоусти”, који већ низ година емитује свој програм. Нашим драгим гостима је приређено и скромно послужење у просторијама парохијске цркве.

Посебну радост улива чињеница да је управо кроз верску наставу школа почела да добија свој хуманији изглед, и да се помоћ другоме гледа као начин образовања код најмлађих наших верника.

ђакон Александар Ђорђевић