Одштампајте ову страницу

ПОСЕТА САБОРНОМ ХРАМУ И УЧЕСТВОВАЊЕ У ЛИТУРГИЈСКОМ САБРАЊУ УЧЕНИКА ОШ “РАДОЈЕ ДОМАНОВИЋ”

ПОСЕТА САБОРНОМ ХРАМУ И УЧЕСТВОВАЊЕ У ЛИТУРГИЈСКОМ САБРАЊУ УЧЕНИКА ОШ “РАДОЈЕ ДОМАНОВИЋ”У среду Пачисте недеље Великог поста на празник Светог Бенедикта Нурсијског Света Литургија пређеосвећених Дарова служена је у Саборном храму Успења Пресвете Богородице у Крагујевцу.

Литургијом је началствовао јереј Рашко Стјепановић уз саслужење протођакона Небојше Јаковљевића.

Велики број верника је био присутан на Литургији и тиме узео учешћа у њој. Литургијско сабрање својим присуством су посебно увеличали ученици Основне школе “Радоје Домановић”, који похађају верску наставу и грађанско васпитање, а који су дошли у пратњи свог вероучитеља Стефана Радисављевића и учитељице Наташе Јелисијевић. Оваквом посетом ученика који похађају не само верску наставу, него и грађанско васпитање се остварила сарадња вероучитеља и наставника грађанског васпитања на посебан начин кроз Свету Литургију. Тиме се показало да је Црква кроз Литургију елемент сједињења људи, а све нас окупља Дух Свети својом благодаћу. Поред присуства на Литургији ученици су се причестили и тиме потврдили своје дечје расуђивање и несумњиву веру испуњавајући дословно речи молитве пред Свето Причешће у којој се каже: “Верујем да је ово само Пречисто Тело Твоје и да је ово сама Пречасна Крв Твоја”.

По завршетку Литургије ученике је угостило братство Саборног храма Успења Пресвете Богородице у епархијском дому. Велику радост и захвалност према ученицима због доласка, братство Саборног храма је изразило агапом тј. пригодним послужењем деце, као и поделом поклон пакетића што је ученике посебно обрадовало. Оваквим гестом братство је изразило не само радост, него и дело велике хуманости према најмлађим верницима и тако далo пример хришћанске љубави.

Вероучитељ Стефан Радисављевић