Одштампајте ову страницу

СВЕЧАНО ПОЛАГАЊЕ ОДБОРНИЧКЕ ЗАКЛЕТВЕ НА ТЕРИТОРИЈИ БЕЛИЧКОГ НАМЕСНИШТВА

СВЕЧАНО ПОЛАГАЊЕ ОДБОРНИЧКЕ ЗАКЛЕТВЕ НА ТЕРИТОРИЈИ БЕЛИЧКОГ НАМЕСНИШТВАСавиндан 2019. лета Господљег, обележен је на нарочито свечан начин на дан прославе спомена на првог поглавара самосталне и независне Српске цркве, у години када обележавамо јубилеј од 8 векова те независности, уприличена је истовремена свечана заклетва нових чланова Одбора Црквених општина.

У свим црквама се у склопу свете Литургије, пред часним Еванђељем као символом присуства Живога Христа у Цркви, приступило полагању свечане заклетве. Сви нови одборници су понављајући речи заклетве за својим свештеницима, обећали да ће верно и часно служити својој светој светосавској Цркви и да ће их у томе увек водити искључиво добробит Српске цркве. У нади да ће достојно обављати дужности на које их је света Црква позвала и поставила, нови одборници су приступили потписивању свечане заклетве.

Након свете Евхаристије, традиционалних светосавских рецитала деце и школараца те доделе пригодних пакетића, уследиле су међусобне честитке одборника и дружење у складу са празничним даном, као и наредним периодом заједничког труда и рада на пољу служења и изградње Тела Христовог у делокругу рада Одбора једне Црквене општине.

вероучитељ Угљеша Урошевић