Одштампајте ову страницу

БОЖИЋНЕ РАДОСТИ У ОПАРИЋУ

БОЖИЋНЕ РАДОСТИ У ОПАРИЋУУ селу Опарићу у Левчу, Божићни празници прослављени су онако како доликује најрадоснијем хришћанском празнику, уз радост и песму.

Бадњи дан започет је Светом Литургијом у част Светих Отаца, а затим настављен у поподневним сатима Вечерњим Богослужењем и паљењем бадњака у месном храму у Опарићу. Верни народ дошао је да дочека Рођење Богомладенца у великом броју, толико да је Храм био мали да би примио многобројни народ. За певницом је био дечији црквени хор предвођен хоровођом Јеленом Стојадиновић, попадијом из Опарића.

Након Богослужења верници су имали прилику да присуствују концерту који је управо овај хор приредио у част радости Рођења Христовог. По завршетку концерта учињен је опход око Храма, а затим је уследило паљење бадњака. “Ој бадњаче бадњаче” одјекивало је препуном портом. Затим, уследило је послужење за све присутне, а за најмлађе још радости – дељење пакетића и Божићне чеснице. Ове године златник је извукла Александра Михајловић, ученица седмог разреда ОШ у Опарићу.

МИР БОЖИЈИ, ХРИСТОС СЕ РОДИ! ВАИСТИНУ СЕ РОДИ!

Раног божићног јутра, пре свитања, мештане је звук црквеног звона позвао у Храм. Верни народ је са осмехом, показујући тиме радост празника, улазио у Храм и заједно молитвено прославио празник Рождества Христовог. И овог раног јутра гласови дечијег хора одзвањали су Храмом. Након причешћа верног народа и упућеног им поздрава од свештеника “Мир Божији, Христос се роди!”, уследило је послужење уз по коју богоугодну реч.

Бојан Стојадиновић, јереј