Одштампајте ову страницу

СВЕТА ЛИТУРГИЈА У ХРАМУ СВЕТЕ ПЕТКЕ

СВЕТА ЛИТУРГИЈА У ХРАМУ СВЕТЕ ПЕТКЕХрам Свете Петке у крагујевачком насељу Виногради био је у петак, 28. децембра 2018. године, место сабрања верника око свог Господа Исуса Христа и Његове иконе на земљи - Преосвећеног Епископа шумадијског Господина Јована. Владика Јован служио је свету Литургију уз саслужење протојереја Драгана Брашанца и ђакона Уроша Костића. За певницом су појали протојереј Драгослав Милован и протонамесник Мирољуб Миладиновић, а чтецирали су: г. Милош Коцић, г. Ненад Брковић и г. Владан Степовић.

Епиксоп се многобројним верницима обратио беседом тумачећи Господње речи како је тешко богатоме ући у Царство Небеско. “То је заиста тако јер је богат човек веома често преокупиран својим богатством и бригом о њему. Међутим, историја нам сведочи да су многи богаташи ушли у Царство Небеско. Оно што прави разлику међу њима јесте то на шта они употребљавају тај дар који им је Бог дао. Онај човек који је свестан да је богатство дар Божији, он ће тај дар делити са другима и тако се спасавати. Требало би да знамо да није зло у богатству него је зло када човек злоупотребљава богатство. Бог нам је дао живот, различите дарове, некоме и богатство, али је проблем што човек често мисли да је то богатство његово јер га је он зарадио. Божија жеља је да се кроз умножавање дарова спасавамо, зато нам их и даје. Ми треба да будемо сарадници Божији, да Бог види да ми желимо да се спасавамо”, поручио је Епископ Јован својој пастви.

Беседа Епископа шумадијског Г. Јована

После позива свештенослужитеља, путиру је приступило неколико десетина верника који су се припремали за сједињење са Господом Исусом Христом.

ђакон Урош Костић