Одштампајте ову страницу

КОНЦЕРТ ЛАЗАРЕВАЧКОГ ХОРА “СВЕТИ ДИМИТРИЈЕ”

КОНЦЕРТ ЛАЗАРЕВАЧКОГ ХОРА “СВЕТИ ДИМИТРИЈЕ”У Лазаревцу, 09. децембра 2018. године, у храму Светог великомученика Димитрија, одржан је целовечерњи концерт црквеног хора “Свети Димитрије”, под диригентском палицом протонамесника Владимира Стојковића. Овим концертом почела је прослава манифестације “Дани Колубарске битке”, која се у нашем граду већ дужи низ година обележава од деветог до петнаестог децембра.

Поред наведеног, повод за одржавање концерта била је и прослава петнаестогодишњице постојања и рада хора “Свети Димитрије”.

Овај хор већ пуну деценију и по стара се за благољепије и торжественост литургијских сабрања у храму Светог великомученика Димитрија у Лазаревцу, али и у храмовима широм нашег намесништва. Много је оних који су прве ноте и вештине црквеног појања научили и стекли управо на пробама овог хора, састављеног углавном од аматера. До сада су се чланови хора успешно представљали на Смотрама православних хорова Епархије шумадијске и имали запажену улогу у програмима обележавања градске славе Видовдана, као и на Данима Колубарске битке. Нарочито бисмо истакли подмладак ове певачке дружине на концертима овог друштва има све запаженију улогу.

Позив за све којима је црквено појање блиско и који би својим талентом обогатили рад хора и даље је отворен. За крај нам преостаје да им пожелимо још много година успешног рада и много молитава које ће својим умилним појањем принети пред престо Творца.