Одштампајте ову страницу

КОНЦЕРТ БАРАЈЕВСКИХ СРПСКИХ ПРАВОСЛАВНИХ ПОЈАЦА

КОНЦЕРТ БАРАЈЕВСКИХ СРПСКИХ ПРАВОСЛАВНИХ ПОЈАЦА Почетком 2018. године, а са благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Господина Јована, певачка група Српски православни појци је у барајевској средњој школи саставила посебну групу појаца која је 25. новембра 2018. године имала свој први самостални концерт.

На опште одушевљење сабраног народа у бајевском дому културе одржали су готово двочасовни концерт. Велику подршку организацији групе и самог концерта дали су општина Барајево, барајевски Културни центар и многи барајевски привредници. Чуле су се песме: Маријо славна, Везак је везла, Густа ми магла, Српкињица и многе друге старе српске изворне песме. Посебно одушевљење, а поводом стогодишњице од завршетка првог светског рата, изазвале су песме: Корачница и Ово је Србија. Неколико самосталних извођења песама појединих појаца, уз подршку осталих чланова групе, био је посебан доживљај за све присутне.

Општи је утисак свих присутних да се концерти ове врсте требају организовати што чешће и да се код деце још од најранијег периода треба неговати љубав према оваквим песмама.