ПРИЗИВ СВЕТОГ ДУХА ЗА ПОЧЕТАК НОВЕ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ У БЕЛИЧКОМ НАМЕСНИШТВУ

ПРИЗИВ СВЕТОГ ДУХА ЗА ПОЧЕТАК НОВЕ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ У БЕЛИЧКОМ НАМЕСНИШТВУУ току друге недеље септембра, школске 2018/2019. године, у храмовима беличког намесништва служен је молебан - Призив Светога Духа за успешан почетак нове школске године. Учешћа у овом молитвеном чину узели су вероучитељи и велики број ученика основних и средњих школа са учитељима, наставницима и професорима.
Треба напоменути да сви они нису само присуствовали молебану, већ су активно учествовали, а деца су са пуно молитвене радости одговарала на јектеније.

Присутни су се у име свих ученика и наставника својих школа помолили за срећан почетак школске године и примили благослов свештеника за успешан рад и сваки напредак на светом и богоугодном путу просвећивања, образовања и васпитања.

Између осталог, јереј Милан Ђорђевић је у својој проповеди поучио окупљене колико је образовање и васпитање деце важно, али је и напоменуо да оно доживљава своју пуноћу тек онда када је сво то знање освећено кроз заједницу са Богом.

Овим догађајем су испуњене речи јеванђеља: “Пустите децу да долазе к мени и не браните им јер таквима припада Царство Божије”, и још једном потврђена изузетна сарадња школске управе и директора школа са нашом црквом у области васпитања деце која је најважнији задатак који нам је поверен.

вероучитељ Предраг Димитријевић