ЧАС ДУХОВНОСТИ У ОШ “СВЕТИ САВА” У ЖИРОВНИЦИ

ЧАС ДУХОВНОСТИ У ОШ “СВЕТИ САВА” У ЖИРОВНИЦИДана 13. септембра 2018. године у ОШ “Свети Сава”, која се налази у живописном шумадијском селу Жировници, одржан је час духовности у оквиру IX Госпојинских свечаности.

Због недостатка простора у самој школи час је одржан у порти храма Свете Ане која представља духовни бисер овог села и  место је окупљања верујућег народа који ту прославља Господа и свете угоднике Божије.

Велико задовољство и радост верницима Жировнице учинио је Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован, који је заједно са свештенством и члановима школске управе и локалне самоуправе гостовао овом часу духовности.

Тропаром празника Рођења Пресвете Богородице отпочео је свечани програм. Изведене су рецитације посвећене Богомајци, док је у наставку уследио драмски приказ настанка иконе Богородице Тројеручице. Хор је отпевао песму “Маријо Славна”, час је употпуњен рецитацијом “Симонида”, песника и књижевника Милана Ракића. Програм је завршен фолклором у режији ученика из Жировнице.

По завршетку часа, присутни гости су позвани на послужење које је припремљено од стране вредних руку мештана Жировнице.

Немања Кнежевић, вероучитељ