СЛАВЕ ХРАМОВА У АРАНЂЕЛОВЦУ

СЛАВЕ ХРАМОВА У АРАНЂЕЛОВЦУДана, 26. јула 2018. године, када наша Света Црква прославља успомену на Светог архангела Гаврила, у Аранђеловцу су своју храмовну славу прославила три храма.

Први храм који је данас прославио своју храмовну славу је Храм Светог архангела Гаврила (Врбичка црква), где је Свету Литургију служио Архијерејски намесник орашачки, протојереј-ставрофор Мићо Ћирковић уз саслуживање протојереја Љубише Ђураша, Милована Ранковића, Томислава Ранковића и Зорана Алексића, протонамесника Новице Ескића, Станише Томића и Ивана Теодосића и јереја Немање Искића.

Након прочитаног Светог Јеванђеља протојереј-ставрофор Мићо Ћирковић је честитао храмовни славу свештенству и домаћинима, а потом је одржао поучну беседу којом је све окупљене вернике поучио значају празника и улози архангела Гаврила у небеској јерархији.

Након Свете Литургије око храма је уприличена свечана Литија након које су пререзани славски колачи домаћина славе Градске Управе Аранђеловца и породице Тасић из Аранђеловца.

Храмовна слава је прослављена и у Буковичкој Цркви у Аранђеловцу и у Манастиру Венчац у месту Брезовац.

Домаћини славе су након Светих Литургија уприличили Трпезе Љубави и на њима угостили своје госте и верни народ окупљен у храмовима на овај свечани дан.

јереј Немања Искић