Одштампајте ову страницу

ТРЕЋИ ЧЕТВРТАК ПО ДУХОВИМА У СТАРОЈ ЦРКВИ

ТРЕЋИ ЧЕТВРТАК ПО ДУХОВИМА У СТАРОЈ ЦРКВИУ четвртак 14. јуна 2018. године, када наша Црква прославља Св. Јустина Ћелијског, Епископ шумадијски Г. Јован служио је Свету Литургију у Старој Милошевој Цркви у Крагујевцу уз саслужење братства овога светога храма.

Беседећи на 43. зачало Јеванђеља од Матеја, Владика Јован је рекао да је Бог ради наших грехова сишао са Небеса да би нас ослободио. Зато нас позива да узмемо јарама Његов на себе јер је Он благ и кротак срцем. Ако човек тако учини, онда он мења и поправља свој живот и види да то бреме није тешко већ пријатно, јер нас приближава Богу. Када човек има осећај Божијег присуства у себи, онда Бог преузима тај терет.

Беседа Епископа шумадијског Г. Јована

Оно што Бог чини, чини увек у право време. Тако је Бог нашем народу подарио оца Јустина у право време, а народ га је још за живота сматрао светим. Он је жигосао богоодпадништво, али се молио за грешнике. Он је имао јеванђелску врлину да буде мудар као змија и безазлен као голуб. Зато његове речи, када његових мучитеља нема више ни у сећању, излазе на површину и ми га славимо као светитеља и српског народа и свецелог Православља, била је поука Владике Јована.

протођакон Мирослав Василијевић