ГРАДСКА ЛИТИЈА НА ПРАЗНИК ДУХОВА У ЈАГОДИНИ

ГРАДСКА ЛИТИЈА НА ПРАЗНИК ДУХОВА У ЈАГОДИНИПразник Силаска Светог Духа на апостоле, свечано је прослављен у Јагодини. После Свете Литургије и вечерње молитве, главном улицом, кренула је градска литија. У овом заиста свечаном и молитвеном ходу узело је учешћа велики број верног  народа и деце са својим вероучитељима.

Литију је предводило свештенство намесништва беличког на челу са протојерејем - ставрофором Небојшом  Младеновићем, градоначелником Града Јагодине господином Ратком Стевановићем и заменицом градоначелика госпођом Снежаном Вукашиновић.

У литији су узели учешћа и припадници Војске Србије, предвођени мајором Бранком Голубовићем, чланови  КУД “Каблови“ из Јагодине и Покрет јагодинских извиђача.

Градска литија се кретала од цркве Светих апостола Петра и Павла до општине. У центру града се литији придружило свештенство и народ из Старе јагодинске цркве Светих Архистратига Михаила и Гаврила.

Молећи се за овај град и све који живе у њему учесници литије су са великом радошћу пронели речи Господа Исуса Христа, и као апостоли који су после Педесетнице кренули у свет да проповедају људима благу вест, тако су и јагодинци са својим свештенством и градском управом пронели радост јеванђеља улицама свога града.

После градске литије припремљено је послужење за све учеснике.

Вероучитељ Борис Милосављевић