СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У СЕЛУ БУНАР НАДОМАК ЈАГОДИНЕ

СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У СЕЛУ БУНАР НАДОМАК ЈАГОДИНЕБожијом милошћу и благовољењем Његовог Преосвештенства Епископа Г. Г. Јована предстојатеља шумадијске Eпархије, верни народ села Бунара у околини Јагодине, на дан Светог апостола Аристарха, Пуда и Трофима, 28. априла 2018. године, сакупио се око свог Архијереја на Божанственој Литургији.

Епископу су саслуживали aрхијерејски намесник белички протојереј -ставрофор Небојша Младеновић, помоћник арх. нам. беличког протојереј Александар Гајић, јереј Немања Стефановић и јереј Александар Радосављевић, са ђаконима Иваном Гашићем и Далибором Нићифоровићем.

За певницом је појао свештенички хор беличког намесништва. Црква Светог пророка Илије је била испуњена верним народом, а њима је Владика Јован упутио речи поуке, које су свакако сада у Пасхалном периоду права храна и окрепљење.

Преосвећени Владика је поучио верни народ говорећи о превеликој љубави Бога према човеку, као круни Божијег стварања, подсећајући тиме да је човек у једном трнутку претворио љубав у мржњу, пре свега видећи то у осуди Спаситеља од старне Јеврејског народа. Преосвећени је нагласио: “Ако желимо да се одржимо у заједници са Богом и једни са другима ми, у ствари, треба да љубимо и волимо једни друге”. Његово Преосвештенство је такође поменуло да је сада велико одступништво од Бога зато што не желимо да послушамо Бога, већ извршујемо само своју вољу, да једино љубављу према Богу и једни према другима можемо све да постигнемо и извршимо.

Беседа Епископа шумадијског Г. Јована

Трудом и љубављу јереја Миливоја Димитријевића и Црквеног одбора припремљена је трпеза љубави у ресторану Витез у Јагодини.

Никола Љубисављевић,чтец