СВЕТА АРХИJЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У МАНАСТИРУ ПРЕРАДОВЦУ

СВЕТА АРХИJЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У МАНАСТИРУ ПРЕРАДОВЦУУ среду, 27. децембра 2017. године, када наша света Црква молитвено прославља Свете мученике Тирса, Левкија, Филмона, Аполонија и друге, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован, служио је Свету Архиjерејску Литургију у храму Преподобног Симона монаха у манастиру Прерадовцу, село Опарић. Епископу су саслуживали протојереј Драгослав Цветковић,  јереј Бојан Стојадиновић и протођакон Иван Гашић.

У храму испуњеном верним народом, и уз милозвучно појање сестринства  ове свете обитељи и игуманије манастира Каленића, Владика Јован је након прочитаног Јеванђеља очински у својој беседи поучио све присутне. Владика је говорио o страстима које човек врло често негује у себи уместо да им се супротставља и  о разним искушењимаи, али биће спашен онај ко трпи, јер стрпљење и трпљење је пут до спасења. „Трпљењем вашим спасавајте душе ваше!“ Спасење је у Цркви. Човек не треба само да зна речи Светог Jеванђеља, већ треба да живи свој живот по Јеванђељу. Човек се трпљењем бори против зла и супроставља се свему што је лоше.

Беседа Епископа шумадијског Г. Јована

Након Свете Литургије,  игуманија Текла са својим сестринством се потрудила да припреми Трпезу љубави за све присутне. Његово Преосвештенство Владика Јован је са игуманијом Теклом и свештеницма обишао радове на изградњи новог конака.

Александар Цветковић