ДАРОВИ ДЕЦЕ ОШ „ЈОВАН ПОПОВИЋ“ ИЗ КРАГУЈЕВЦА И ШУМАРИЦА „ДОМУ СТАРИХ“

ДАРОВИ ДЕЦЕ ОШ „ЈОВАН ПОПОВИЋ“ ИЗ КРАГУЈЕВЦА И ШУМАРИЦА „ДОМУ СТАРИХ“„Сине мој, помози оца свога у старости и не жалости га за живота његова. Ако му и разум клоне, буди благ с` њим и не грди га ти, који си у пуној снази. Јер не заборавља се милост према оцу, већ се урачунава у опроштај грехова!“ (Сир 3 12-14)

Сирахове надахнуте речи о поштовању родитеља и старијих добро су схватила деца ОШ „Јован Поповић“ која су на часовима веронауке говорила о том Божијем и природном закону (заповести). Тако се јавила идеја да се старим и изнемоглим лицима помогне на било који начин и да им се укаже пажња да знају да има још људи (деце) сем њиховх најближих који мисле на њих. Као израз свега реченог уследила је једна човекољубива акција прикупљања пешкира за „Дом старих“ у Крагујевцу.

За врло кратак период прикупљен је знатан број пешкира и уручен управи ове институције која је изразила велику захвалност за тако неочекивану љубав која су деца наше школе исказала према старим лицима.

Заиста гледајући ову децу можемо са сигурношћу потврдити ону давну изреку да на млађима свет остаје. Ако овакву децу будемо имали нећемо се бојати за своју старост, јер ће она бити тиха и мирна лука пуна љубави и саосећајности млађих према старијима.

Марко Арсенић, вероучитељ