Одштампајте ову страницу

“АКО ОСТАНЕТЕ У МОЈОЈ РЕЧИ, ЗАИСТА СТЕ МОЈИ УЧЕНИЦИ И ПОЗНАЋЕТЕ ИСТИНУ И ИСТИНА ЋЕ ВАС ОСЛОБОДИТИ” ЈН 8, 31-32

“АКО ОСТАНЕТЕ У МОЈОЈ РЕЧИ, ЗАИСТА СТЕ МОЈИ УЧЕНИЦИ И ПОЗНАЋЕТЕ ИСТИНУ И ИСТИНА ЋЕ ВАС ОСЛОБОДИТИ” ЈН 8, 31-32У понедељак, 02. октобра, када наша Црква прославља светог Трофима, светог Саватија и светог Доримедонта, свету Литургију у храму Светог Саве на Аеродрому служио је Епископ шумадијски Господин Јован.

Епископу шумадијском Господину Јовану саслуживали су протојереј – ставрофор Милан Борота, јереј Иван Антонијевић, ђакон Милутин Гашевић и ђакон Горан Анђелковић. На Прозбе су одговарали свештеници овог храма заједно са верницима.

Након прочитаног Јеванђеља Епископ се обратио верном народу, речима прочитаним у апостолу: “Служите се истином, а не неистином”. Владика је нагласио да је новозаветни човек, нови човек у Христу. Објаснио је како смо ми људи саздани од Бога и молитве, и да је Истина само једна, и да је та Истина Христос. Господ нам каже да је Он Пут, Истина и Живот. Такође, онај ко жели да живи са Христом, истина мора да му буде у души. У наставку је говорио о томе да је управо ђаво тај који се служи лажима, и да је највећи његов успех да лажју обмане човека да нема Бога, иако зна и дрхти од доласка Божијег, где ће Господ судити живима и мртвима, и где ће Господ зло победити.

Беседа Епископа шумадијског Г. Јована

На крају беседе, епископ је све нас поучио да се не треба служити неистином, јер је она како владика каже: “Као коров, који полако заузима биће човеково, ум, душу и срце”.

По завршетку Свете Литургије Епископ је благословио верни народ овог насеља, и свима поделио свој Архијерејски благослов.

јереј Иван Антонијевић