ИЛИНДАН ПРОСЛАВЉЕН У ТРНАВИ

ИЛИНДАН ПРОСЛАВЉЕН У ТРНАВИУ среду, 2. августа 2017. године, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је свету Архијерејску Литургију у Трнави у храму посвећеном Св. пророку Илији. Повод овог молитвеног сабрања је прослава храмовне славе којој су присуствовали многи мештани овог шумадијског села као и доста верујуће деце која су са својим вероучитељем Александром Богојевићем дочекала Владику Јована и једногласно затражила од њега свети Архијерејски благослов.

Епископу су на светој Литургији саслуживали: Архијерејкси намесник опленачки протојереј – ставрофор Миладин Михаиловић, протојереј – ставрофор Ђорђе Радишић, протонамесник Бранимир Товиловић, протонамесник Дејан Динић, протођакон Иван Гашић и ђакон Урош Костић.

Након прочитаног зачала из Јеванђеља верницима се беседом обратио протојереј – ставрофор Ђорђе Радишић који је вернике подсетио на свети овоземаљски живот пророка Илије. Време у којој је овај свети пророк изгарао и деловао за веру било је много теже од данашњег времена. Данас је много лакше бити хришћанин пошто је човечанство упознало Христа, али бити одан Богу у време многобоштва било је равно мученичком подвигу. Пламеном вере којим је Свети Илија горео дужни смо да спаљујемо све оно лоше што је у нама и да, насупрот томе, распаљујемо све оне врлине које красе сваког правог хришћанина.

Беседа протојерејa – ставрофора Ђорђа Радишића

Након свете Литургије уследио је опход око храма и чин резања славског колача после чега је приређена трпеза љубави од стране домаћина славе господина Драгана Танасијевића и његове породице.

Урош Костић, ђакон