СЛАВА ХРИШЋАНСКЕ ЗАЈЕДНИЦЕ У ШОПИЋУ

СЛАВА ХРИШЋАНСКЕ ЗАЈЕДНИЦЕ У ШОПИЋУСлава хришћанске заједнице, Павловдан – Сабор Светих дванаест апостола, прослављена је у Шопићу, у четвртак 13. маја 2017. године. Свету Литургију служио је протојереј-ставрофор Недељко Кусмук, уз саслуживање јереја Ивана Иванковића и протонамесника Владе Димитријевића.

Свештеник Влада Димитријевић обратио се окупљеним верницима и честитавши славу члановима хришћанске заједнице, подсетио је све на одговорност коју имају као настављачи богомољачког покрета. Хришћанска заједница у Шопићу обновљена је на темељима богомољачког покрета, који је пре Другог светског рата, у овом крају, имао доста чланова. Пожелео им је да их на добром Путу који су изабрали, чувају молитве светих дванаесторице апостола, које прослављају као своју славу. У протекле две деценије колико је прошло од обнаљања ове заједнице, из ње је изнедрено неколико свештеника у нашем намесништву и епархији, монаха и монахиња по целој нашој земљи, као и неколико иконописаца и богослова.

По ломљењу славског колача, старешина храма, протојереј Мирко Тешић, позвао је све окупљене за Трпезу Љубави, припремљену трудом овогодишњих свечара хришћанске заједнице.