СВЕТИ АПОСТОЛИ ВАРТОЛОМЕЈ И ВАРНАВА – СЛАВА ХРАМА У РАНИЛОВИЋУ

СВЕТИ АПОСТОЛИ ВАРТОЛОМЕЈ И ВАРНАВА – СЛАВА ХРАМА У РАНИЛОВИЋУУ суботу, 24. јуна 2017. године када наша Света Црква прославња спомен на Свете апостоле Вартоломеја и Варнаве Преосвећени Епископ шумадијски Господин Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у храму посвећеном овим светим апостолима у месту Раниловић код Аранђеловца.

Преосвећеном Епископу су саслуживали архијерејски намесник орашачки, протојереј - ставрофор Мићо Ћирковић, архијерејски намесник опленачки протојереј - ставрофор Миладин Михаиловић, протојереј – ставрофор Драгомир Кеџић, јереј Дејан Тодоровић, протођакон Иван Гашић и ђакон Немања Искић. Својим појањем је овај празник увеличао хор „Света Анастасија Српска“ из Аранђеловца.

Беседа Епископа шумадијског Г. Јована

Након прочитаног Светог Јеванђеља Преосвећени Епископ Јован је сабраном народу честитао храмовну славу нагласивши значај апостола Вартоломеја и Варнаве за Цркву Божију наводећи њихов живот као позитиван пример свима нама. Епископ је навео да баш све нас треба да одликује вера, нада и љубав и да тиме треба да се руководимо у свом животу. На крају Евхаристијског сабрања Епископ је пререзао славски колач и остао на заједничкој трпези љубави у парохијском дому.

ђакон Немања Искић