ПОКЛОНИЧКО ПУТОВАЊЕ ВЕРНИКА ПАРОХИЈЕ ВРЕОЧКЕ СВЕТИЊАМА БРАНИЧЕВСКЕ ЕПАРХИЈЕ

ПОКЛОНИЧКО ПУТОВАЊЕ ВЕРНИКА ПАРОХИЈЕ ВРЕОЧКЕ СВЕТИЊАМА БРАНИЧЕВСКЕ ЕПАРХИЈЕУ Недељу прву по Духовима-Свих Светих 11. јуна 2017. године, са благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Г. Јована, верници парохије вреочке из Вреоца кренули су на поклоничко путовање Светињама Епархије Браничевске предвођени протојерејем Радивојем Стојадиновићем.

Верни народ Вреоца, њих 55-оро, на пут су кренули у раним јутарњим сатима преко Космаја и Младеновца пут манастира Копорина у којем су присуствовали Св. Литургији. После Св. Литургије упознали су се са историјатом манастира а затим су се поклонили моштима светог Деспота Стефана Лазаревића.

Након обиласка манастира пут смо наставили преко Радовањског Луга за манастир Покајницу. После упознавања са лепотом ове светиње за све присутне у трему манастирског конака, а благословом сестринства уприличена је трпеза љубави коју је припремио власник фирме “Елдон Група” Господин Вељко Таталовић са својом породицом из Смедеревске Паланке.

Након дивних тренутака проведених у овој светињи сви смо добили по пригодни поклон од фирме “Елдон Група” и породице Таталовић, а такође и свештеник Радивоје Стојадиновић са чланом Црквеног одбора господином Миленком Антонијевићем даривао је господина Вељка Таталовића пригодним поклоном.

Након манастира Покајнице пут је настављен до манастира Златенац где смо са великом топлином и гостопримством дочекани од стране игуманије и њеног сестринства. Поклоници поред манастирске цркве и осталих знаменитости имали су прилику да виде и манастирску воденицу која се налази на обали Велике Мораве, али која тренутно због високог водостаја из безбедоносних разлога није била отворена. После манастира Златенац у поподневним сатима стигли смо у манастир Манасију која са својим бедемима и кулама оставља на све нас изузетан утисак.

Након обиласка предивног комплекса, а како се дан лагано ближи крају тако и ми завршавамо своје ходочашће посетом манастиру Раваници где смо се поклонили и целивали мошти светог Цара Лазара.

Препуни утисака и опчињени лепотама наших светиња с Божијим благословом уследио је повратак у Вреоце у које смо стигли у вечерњим сатима испуњени духовном радошћу коју смо тај дан доживели.

протојереј Радивоје Стојадиновић