ПЕДЕСЕТНИЦА У ЦЕРОВЦУ

ПЕДЕСЕТНИЦА У ЦЕРОВЦУТрећег дана Св. Тројице Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је Св. Архијерејску Литургију у Церовцу код Крагујевца.

У препуном храму, Епископу су саслуживали архијерејски намесник опленачки протојереј-ставрофор Миладин Михаиловић, архијерејски намесник крагујевачки протојереј-ставрофор Рајко Стефановић, протојереј-ставрофор Живота Марковић, протојереј Милан Томић, протонамесник Слободан Радивојевић, јереј Гојко Марковић, изасланик Светог Архијерејског Синода Српске Православне Цркве ђакон Здравко Јовановић, ђакон Иван Гашић и ђакон Милутин Гашевић.

 

На Литургији је појао “Хор Младих” из Крагујевца са диригентом протојерејем Драгославом Милованом.

У надахнутој Беседи Епископ је појашњавао о празнику Св. Духа и да су Св. Тројице круна свих празника. Ако служимо духу световноме удаљавамо се од Господа, а ако служимо Духу светоме онда смо на правом путу Господњем.

Беседа Епископа шумадијског Г. Јована

На Литургији су певала и дечица која су у великом броју примила Св. Тајну причешћа.

После Св. Литургије наш Владика је освештао ново звоно, дар парохијанина господина Томислава Максимовића.

После освећења уследио је културно-уметнички програм пријатеља из Груже, а ручак у порти Храма припремљен је за све госте у организацији црквеног одбора, домаћина Славе господина Верољуба Богдановића и надлежног пароха који је бираним речима у току ручка поздравио Епископа и захвалио се свим гостима.

протонамесник Дејан Петровић