СЛАВА КАПЕЛЕ МАНАСТИРА ДИВОСТИН

СЛАВА КАПЕЛЕ МАНАСТИРА ДИВОСТИНАУ суботу, 03. јуна 2017. године, Манастир Дивостин је прославио славу своје капеле, Св. цара Константина и царицу Јелену. Овај празник је вековима прослављан као главна храмовна слава, све до 1974. године, када је новоподигнути храм, по жељи ктитора, посвећен Благовестима Пресвете Богородице. То је разлог да се капела, у касније изграђеном конаку, посвети овим светитељима.

Светом Литургијом је началствовао архимандрит Серафим, игуман Манастира Денковца, а саслуживали су му протонамесник Срђан Тешић, парох шумарички и ђакон др Здравко Јовановић, изасланик СА Синода СПЦ за Богословију Св. Јована Златоустог у Крагујевцу. Величанственим појањем одговарали су појци Немања Старовлах, Милован Крстић, Филип Поповић, Југослав Матић, Давид Бајац, Лазар Поповић и Стојан Чупић. Литургијско учешће у прослави празника је, уз верни народ, узело и монаштво манастира Каленића, Благовештења, Ралетинца, Денковца, Прерадовца и Липара.

Након Свете Литургије уследила је трпеза љубави, а затим пригодан културно-уметнички програм у манастирској порти, у коме су учествовали уметник на фламенко гитари Саша Несторовић – Цаја и Музички састав „Ступови“.